Έξοδα Αγοράς Ακινήτου: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Η αγορά ενός ακινήτου συνοδεύεται από διάφορα έξοδα. Παρακάτω θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με τα πιο σημαντικά έξοδα που θα χρειαστεί να καλύψετε κατά τη διαδικασία.

Αμοιβή Μηχανικού για Δήλωση στο Ν. 4495/2017

Η αμοιβή του μηχανικού περιλαμβάνει την έκδοση βεβαίωσης μη αυθαιρεσίας ή την τακτοποίηση αυθαιρεσιών, εάν υπάρχουν.

Αμοιβή Μηχανικού Ενεργειακού Επιθεωρητή

Απαραίτητη είναι και η αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή για την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) του ακινήτου.

Αμοιβή Δικηγόρου (Προαιρετική)

Παρότι προαιρετική, η αμοιβή του δικηγόρου μπορεί να είναι σημαντική για τη διασφάλιση της νομιμότητας της αγοραπωλησίας και την αποφυγή νομικών προβλημάτων.

Αμοιβή Κτηματομεσίτη

Η αμοιβή του κτηματομεσίτη καλύπτει τις υπηρεσίες εύρεσης του κατάλληλου ακινήτου και τη διαμεσολάβηση μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Κτηματογραφικό Απόσπασμα

Αυτό περιλαμβάνει το διάγραμμα και το φύλλο από την υπηρεσία του Κτηματολογίου, απαραίτητα εάν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή ενταγμένη στο Κτηματολόγιο.

Αμοιβή Τοπογράφου Μηχανικού

Αν απαιτείται, η αμοιβή του τοπογράφου μηχανικού καλύπτει τη σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος, εάν δεν υπάρχει πρόσφατο.

Εξόφληση Λογαριασμών και Οφειλών

Πριν την αγορά, πρέπει να εξοφληθούν όλοι οι λογαριασμοί και οι οφειλές του ακινήτου, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, φυσικό αέριο, ΕΝΦΙΑ και ΤΑΠ.

Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τα έξοδα που θα συναντήσετε κατά την αγορά του ακινήτου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην τρέχουσα ιστοσελίδα (foroproperty.com). Επιτρέπεται η αναδημοσίευσή του (χωρίς αυτούσια αντιγραφή) μόνο με αναφορά στην πηγή και με ενεργό σύνδεσμο (https://foroproperty.com/).

Κοινοποίηση

Εγγραφείτε στο newsletter του Foroproperty για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Περισσότερα Άρθρα

Compare listings

Compare