Αίτημα παράτασης της προθεσμίας εξαργύρωσης vouchers του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» από το ΕΒΕΘ

Την παράταση της προθεσμίας εξαργύρωσης των vouchers του Προγράμματος “Ψηφιακές Συναλλαγές» που έχουν λάβει επιχειρήσεις για την αντικατάσταση των ΕΑΦΔΣΣ ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή απευθύνεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Το κείμενο της επιστολής, που υπογράφεται από τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, είναι το ακόλουθο:

“Αγαπητοί κύριοι Υπουργοί,

Λάβαμε πρόσφατα από επιχείρηση – μέλος του Επιμελητηρίου μας ενημέρωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται κατά την τρέχουσα περίοδο, από ωφελούμενες επιχειρήσεις του Προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», σε σχέση με την απώλεια της ευκαιρίας αξιοποίησης των vouchers του εν λόγω Προγράμματος που είχαν λάβει για την αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων), λόγω της αδυναμίας της εμπρόθεσμης εξυπηρέτησής τους από τους συνεργαζόμενους προμηθευτές.

Πιο συγκεκριμένα, η προθεσμία εξαργύρωσης των vouchers για τις συγκεκριμένες Κατηγορίες Ενεργειών, υπ’ αριθ. 5 και 6, εξέπνευσε στις 30.06.2024. Ωστόσο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που έπρεπε να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό συστημάτων, όπως η προαναφερθείσα, δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη εξυπηρέτησή τους από τους συνεργαζόμενους προμηθευτές, λόγω του συνολικά μεγάλου αριθμού συσκευών που ζητούνταν ταυτόχρονα, από επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας.

Η παραπάνω δυσλειτουργία της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα να απωλεσθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του παραπάνω Προγράμματος από πολυάριθμες επιχειρήσεις, που καλούνται τώρα να καλύψουν την αντικατάσταση των συστημάτων τους με ίδιους πόρους και πολύ σύντομα, καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει, κατόπιν παράτασης, στις 30.09.2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για την επιχείρηση – μέλος του ΕΒΕΘ που έθεσε υπόψη μας το πρόβλημα, η απωλεσθείσα επιχορήγηση είναι της τάξης των 16.000€.

Δεδομένων των παραπάνω και θεωρώντας το εν λόγω αίτημα εύλογο, λαμβάνοντας υπόψη και την ως άνω παράταση της προθεσμίας αντικατάστασης των ΕΑΦΔΣΣ, παρακαλούμε να παραταθεί αντίστοιχα η προθεσμία εξαργύρωσης των σχετικών vouchers, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι επωφελές για πολλές επιχειρήσεις και για την ελληνική οικονομία γενικότερα”.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην τρέχουσα ιστοσελίδα (foroproperty.com). Επιτρέπεται η αναδημοσίευσή του (χωρίς αυτούσια αντιγραφή) μόνο με αναφορά στην πηγή και με ενεργό σύνδεσμο (https://foroproperty.com/).

Κοινοποίηση

Εγγραφείτε στο newsletter του Foroproperty για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Περισσότερα Άρθρα

Compare listings

Compare